BE-rijbewijs

Wil je met een lichte aanhangwagen rijden (maximum toelaatbaar gewicht tot en met 750 kg)? Dat mag met een B rijbewijs. Wil je met een zwaardere aanhanger rijden, dan mag dat ook met een B rijbewijs als het maximumgewicht van de auto en de aanhanger samen maximaal 3500 kg weegt. Is de combinatie zwaarder dan 3500 kg, dan moet je in het bezit zijn van het BE rijbewijs.

Om het rijbewijs BE te behalen moet je ook de theorie omtrent de aanhanger, het kentekenbewijs, kennis van gewicht, de afmetingen e.d. kennen. Dit wordt tijdens de cursus behandeld waardoor je geen aparte theorieles nodig hebt.  De theorie krijg je voor de cursus toegestuurd zodat je dit alvast door kan lezen.

Heb je ervaring met het rijden met geremde aanhangers? Dan heb je ongeveer vier uur les nodig. Heb je weinig of geen ervaring, dan is meer lesuren nodig.

Doe zelf de check

Twijfel jij of je een E achter B rijbewijs nodig hebt? Doe de zelf check en kom erachter!

Ja? Ga verder naar vraag 2

Nee? Rijbewijs B is voldoende

Ja? Voor deze combinatie heeft u een BE-Rijbewijs nodig.

Nee? Ga verder naar vraag 3

Ja? Voor deze combinatie heeft u een BE-Rijbewijs nodig.

Nee? Rijbewijs B is voldoende*

 

*Een auto met een gewicht van 3490 kg. (o.a. busjes en kleine B-categorie vrachtwagens) mogen wel een aanhanger tot 750 kg. trekken zonder dat hiervoor een E rijbewijs is vereist terwijl het gezamenlijke gewicht incl. laadvermogen toch boven de 3500 kg. uitkomt.

E achter B dag opleiding

650,-
Incl. BTW
  • 6 uur rijles
  • Examen
  • Lunch

E achter B

450,-
Incl. BTW
  • 3 uur rijles
  • Examen
  • Intake verplicht

Wil jij je BE-rijbewijs halen?

Neem dan contact met ons op!